Excursie - Ruurhoeve

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Excursie

Beleving > Activiteiten

De koffie staat klaar! Onder het genot van een kopje koffie en sap voor de kinderen maken we kennis met de boer of boerin. Aan de hand van en film gemaakt op de boerderij laten we u zien het hele proces “Van gras tot kaas” in zijn werk gaat.

Nu willen we graag de koeien zien!

De kleine kalfjes die geboren worden op de boerderij die zijn natuurlijk het aller schattigst. Ervaar zelf hoe het voelt als een kalfje op uw vingers sabbelt.......

Er zijn niet alleen koeien op de boerderij maar ook geiten, kippen, konijnen.....allemaal te vinden in het dierenweitje waar de kindern het heerlijk vinden om deze te knuffelen.

De grote koeien zij zorgen voor de gezonde melk, wat eten ze allemaal? Wat moet de boer allemaal doen om ze het goed naar de zin te maken? ......en melkrobot die de koeien melkt? Dat is indrukwekkend!

 

In de film heeft u kunnen zien hoe de kaas gemaakt wordt, maar al die kazen bij elkaar zien in de grote kaasopslag........hmmm dat smaakt naar meer. Nog even lekker naar de boerderijwinkel daar heeft u de gelegenheid om diverse soorten ambachtelijk gemaakte kazen te proeven !!!!

De excursie onder begeleiding van een gids dient u van tevoren te bespreken.

Als u de boerderij zonder een gids maar met informatieborden en een route beschrijving wil bezichtigen, met eventueel een videoreportage, is dit ook mogelijk tijdens openingstijden van de winkel.

Graag contact voor groepen: contact.

Een eigen idee is in te vullen en te bespreken.

Overzicht activiteiten

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu