Goudse kaas

Op onze boerderij maken wij op ambachtelijke wijze Goudse kaas. Dit betekent dat we volgens het aloude recept de kaas bereiden en op natuurlijke wijze laten rijpen. Verschillende soorten zijn een vast onderdeel van ons assortiment: Jong, Jong belegen, Belegen, Extra belegen, Oud en Overjarig

Kruidenkaas

Kruidenkaas wordt ook op onze eigen boerderij gemaakt van eigen melk.
Verschillende soorten (soms is beschikbaarheid afhankelijk van het seizoen):

fenegriek, zontomaatjes, knoflook-ui, lavendel, truffel, walnoot, brandnetel, bieslook, mosterd, bier.

Cholfitty

Kaas eten en tegelijkertijd actief bijdragen aan een gezonde en evenwichtige levensstijl? Dat kan met de Cholfitty kaas van de Ruurhoeve.

Deze kaas past in een cholesterolverlagend voedingspatroon dankzij het hoge gehalte aan Omega-6 en Omega-3 vetzuren en vitamine K2 die draagt bij om aderverkalking in de bloedvaten te voorkomen. Een bijzondere kaas die samen met wetenschappers werd gecreëerd.

Trappistenkaas

Ambachtelijke bierkaas van kaasboerderij De Ruurhoeve bereidt met La Trappe Trappistenbier Dubbel van Abdij Koningshoeven te Berkel-Enschot. Deze specialiteit heeft een bijzonder verrassende smaak.

Kaas altijd vers van het mes. De kaas wordt op traditionele wijze gemaakt van de verse melk van de eigen koeien en op smaak gebracht met La Trappe. In deze kaas zit de variant La Trappe Dubbel verwerkt.

Farm Shop

De Farm Shop van de Ruurhoeve is bijna dagelijks beschikbaar voor verse kazen en producten uit de streek.

Kaasmakerij

Op de boerderij van ons opa Janus en oma Hendrika Bruurs-Verhoeven in Goirle aan de Breehees werd in 1981 begonnen met een kaasmakerij.

Beleving

Kinderen uit het basisonderwijs beleven en leren veel op de boerderij. Over het verzorgen van dieren tot gewassen.

Een greep
uit onze klanten.

De ambachtelijke bereiding maakt de smaak van onze kaas zo rijk, krachtig en uniek. Alle smaakeigenschappen van de melk blijven immers behouden.  De bereiding is voor een groot deel handwerk. Toewijding, gevoel voor de kaas en heel schoon werken zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van een smakelijke kaas.

Back to top