De historie - Ruurhoeve

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

De historie

Kaasmakerij

Op de boerderij van ons opa Janus en oma Hendrika Bruurs-Verhoeven in Goirle aan de Breehees werd in 1981 begonnen met een kaasmakerij. Opa Bruurs had een opleiding in voedingstechnologie in Eindhoven gevolgd, en besloot om dit in de praktijk te brengen door kaas te gaan maken op het gemengde boerenbedrijf wat zij toen hadden.

Een opvolgster werd gevonden in de jongste dochter Nicoline Bruurs, en in 1988 werd de kaastak door oudste dochter Lies naar de boerderij in Hoogeloon gehaald. Aanvankelijk werd er 1 keer in de week kaas gemaakt, en vond de bereiding plaats in een houten tobbe en met behulp van een houten pers. Er werd ook zure zuivel gemaakt, en allemaal aan huis verkocht.


Op de foto's is wel te zien "jong geleerd is oud gedaan" met tante Nicoline aan het kaasmaken. Toen dochter Erica  rond 1998 van school kwam was het voor haar wel duidelijk ze wilde het kaasmaken voorzetten. De productie werd geintensiveerd en kwamen er, ook ingegeven door strengere regelgeving, roestvrijstalen hulpmiddelen.

De naam van de kaasboerderij De Ruurhoeve, hebben we ook overgenomen van ons opa en oma Bruurs. Het is een samenvoegsel van hun achternamen wat heel toepasselijk is als je op een hoeve door de melk "ruurt" om er kaas van te maken!

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu