Workshop - Ruurhoeve

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Workshop

Beleving > Activiteiten

Komen kijken hoe kaas gemaakt wordt is heel leuk, maar zelf kaas maken is nog veel leuker!

Bij ontvangst staat de koffie klaar of sap voor de kinderen. Van de boerin krijgt u gepaste kleding, en dan kunnen we aan de slag. Samen met de boerin gaat u op de ambachtelijke wijze kaasmaken zoals ze dat vroeger ook deden. U maakt u eigen babykaasje dat u later mee naar huis mag nemen om nog verder te laten rijpen en dan lekker op te eten. Voordat het kaasje mee naar huis kan moet het een tijdje onder de kaaspers.

Tijdens dat proces heeft u de mogelijkheid om de boerderij te bezichtigen. U ziet dan de koeien en kalfjes die u ook mag aaien, de grote kaasmakerij en in de Boerderij winkel kunt u de kazen proeven. Of u rust eerst even lekker uit op ons terras met een glas boerenkarnemelk en een broodje kaas. Want van deze inspanningen krijgt u natuurlijk wel zin in iets lekkers. Na één uur persen is het kaasje klaar en kunt u het mee naar huis nemen. We geven u nog wat tips mee,en wat spulletjes om het kaasje goed te verzorgen. En dan …… een poosje wachten voordat u uw eigen babykaasje mag gaan nuttigen!

Tijdsduur ±2,5 uur á 3 uur.

Het arrangement bevat bij ontvangst een kop koffie, zelf kaasmaken , boerderij met individuele route bezichtigen. Het kaasje kunt u na afloop direct meenemen of later komen halen.

 

Klik op het plaatje hieronder om naar de webshop te gaan voor extra prijsinformatie en boeken.

Voor een workshop anders dan vrije inschrijving geldt een minimum deelename vanaf 15 (betalende) personen tot 70 personen (niet elke groep is geschikt om met 70 personen de workshop te doen, voor een grote groep moet het wel een (relatief) rustige groep zijn). Kinderen onder de 8 jaar mogen ook met een volwassen samen één kaasje maken. Als de groep kleiner is dan 15 personen, en u wilt toch graag de workshop doen, dan betaalt u voor 15 personen.
Groepen van 25 tot 40 personen krijgen 5% korting, groepen van 40 tot en met 70 personen krijgen 10% korting op de genoemde prijs per persoon.

Klik hier of op de afbeelding hieronder om naar onze webshop te gaan en uw voorkeursdatum voor de workshop vrije inschrijving te boeken.Overzicht activiteiten

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu