Ambachtelijke kazen sinds 1981

Kazen van de Ruurhoeve worden op onze boerderij gemaakt met dagverse melk.  Al diverse keren won de Ruurhoeve CUM LAUDE prijzen tijdens de nationale kaaskeuring. Een beloning voor de jarenlange toewijding van onze kaasmakers!

Om kaas een specifieke smaak te geven, wordt tijdens de bereiding soms gebruikgemaakt van kruiden en specerijen, zoals fenegriek, komijn, mosterd, bieslook, knoflook-ui, zontomaatjes, lavendel, truffel en peper.

Ook de Nederlandse trappistenkaas van de Abdij koningshoeven in Berkel-Enschot wordt bij de Ruurhoeve gemaakt. Een heerlijke kaas met de fijne toetsen van bier die het erg goed doet op de borrelplank.

De beste kwaliteit

Onze koeien

Onze koeien zijn voornamelijk zwart bonte Holstein-Friesian koeien. De laatste jaren hebben we een ook weer een aantal rood bonte Holstein koeien toegevoegd aan de kudde en belgies blauwe koeien.

Familiekudde

Bij Kaasboerderij de Ruurhoeve is sinds 2011 de zogenaamde ‘familiekudde’ de gangbare vorm van het grootbrengen van kalveren. Dit betekent dat kalveren tot de speenleeftijd bij de moeders blijven.

Ervaring

Als generatiebedrijf hebben Erica & Corné ervaring te over in het maken van kaas. Volgens oude tradities met zorg voor natuur en dier kan je hier puur genieten van het land.

Kaas van de boerderij

Ambachtelijke kaas is kaas die echt op de boerderij bereid is van gepasteuriseerde melk. Wij zijn één van de boerengezinnen die zich onder andere hebben gespecialiseerd in het zelf verwerken van de melk van hun koeien tot ambachtelijke kaas.

De ambachtelijke bereiding maakt de smaak van onze kaas zo rijk, krachtig en uniek. Alle smaakeigenschappen van de melk blijven immers behouden. De bereiding is voor een groot deel handwerk.

Als je het hebt over kernwoorden die heel specifiek van toepassing zijn op ambachtelijke kaas, zijn dat echtheid, ambachtelijkheid, authenticiteit, traditie, smaak en puur genieten.

Assortiment

Op onze boerderij wordt de koeienmelk tot type Goudse kaas verwerkt.

Om kaas een specifieke smaak te geven, wordt tijdens de bereiding op onze boerderij soms gebruikgemaakt van kruiden en specerijen. Ook hebben we een bijzondere kaas, namelijk de trappistenkaas.


Boerderij terras

Heerlijk op de fiets het Brabantse platteland verkennen? Even de pauzeknop indrukken om te verpozen bij een kaasplankje? Honger en dorst stillen met een broodje kaas en een glaasje verse karnemelk? 

Bij de Ruurhoeve ben je van harte welkom!

De Ruurhoeve is gelegen langs fietsroute 10 en 39 en wandelroute 71. Een mooie plek om even uit te rusten.

Back to top